Акценти
Начало / Крими / Незаконни сирийски емигранти хванати на ферибота в Никопол

Незаконни сирийски емигранти хванати на ферибота в Никопол

тайник кола сирийци

Деветима сирийски граждани, укрити в специално пригоден тайник в микробус, са открити от служители на ГД „Гранична полиция“, съобщиха от МВР. Заедно с чужденците, са задържани и двама български граждани – шофьорът и неговият спътник. Около 21 часа снощи, на ГКПП Никопол – Ферибот, за излизане от страната пристигнал хладилен микробус ,,Ивеко”  с великотърновска регистрация, управляван от В.Д. /56г./ от Русе. Микробусът превозвал  100 касетки с кисело мляко, в него пътувал и И.В. /57г./- също от Русе. При предприетата физическа проверка, граничните полицаи забелязали конструктивни изменения на страничната врата, на товарния отсек и кабината и отклонили микробуса за щателна проверка. В хода й полицаите установили, че между предния борд на товарния отсек и гърба на шофьорската кабина  има изграден  тайник, а достъпът до него се осъществявал през тавана на микробуса под хладилния агрегат. От тайника са изведени деветима сирийски граждани, седем от които били с документи за самоличност.

Чужденците, заедно с шофьора и спътника му, са задържани със заповеди за полицейско задържане и са приведени на РУП-Никопол, където случаят е поет от разследващи полицаи, наблюдаван от прокуратурата.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...