Акценти
Начало / Любопитно / На 3.5 години беше най-малкият участник в състезанието за редене на пъзели

На 3.5 години беше най-малкият участник в състезанието за редене на пъзели

1454793_1414218858808736_1272731_n

Голямо детско състезание по редене на пъзели се състоя вчера в Дома на пъзела в Плевен. Състезанието беше посветено на Деня на будителите и организирано от сърцатите майка и дъщеря Венелина и Снежана Вънови.

В състезанието участваха общо 50 деца, като най-малката участничка беше на 3,5 год., а най-големият – на 16 год. Най-голям беше интересът при състезателите от Първа и Втора възрастова група  – до 7 години  и 8-9-годишните, което наложи организаторите да ги разделят на три подгрупи. В Трета група (10 и 11 год.) се явиха 8 участници, а в групите на тинейджърите бяха  регистрирани само по един участник, което им даваше право на служебна победа. Но те решиха да си организират дуел, в който се включи и победителят от всички детски състезания през летния сезон – 6-годишният Алекс Борисов. Той не даде никакъв шанс на противниците си и пръв нареди пъзела си.

състезание редене на пъзели

Победители в групите получиха награда пъзел от спонсора на състезанието, а за всички участници организаторите бяха изработили красиви грамоти. Децата запазиха за себе си и пъзелите, с които се състезаваха.

пъзели

пъзели

пъзели

Снимки: Снежина Вънова

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...