Акценти
Начало / Образование / На роботно посещение в Румъния заминава група от СОУ „Иван Вазов”

На роботно посещение в Румъния заминава група от СОУ „Иван Вазов”

ученици пътуват Румъния

За участие в работна среща по проект „Повече дървета?Да, моля” в Румъния заминава група от 10 ученици и 6 учители от СОУ „Иван Вазов”. Срещата ще се проведе от  27 до 30 април 2014 година в град Меджидия. Това е осмата визита за представяне на реализираните дейности по проекта, финансиран от програма на Европейската комисия  в рамките на програма “Учене през целия живот”, секторна програма  “Коменски”-многостранни училищни партньорства. В срещата ще участват представители на училищата от страните партньори: Полша /координатор на проекта/, Турция, Чехия, България, Португалия, Хърватия, Естония и Румъния. Ще отсъстват само представителите на Испания.

учители заминават в Румъния

Учениците от СОУ „Иван Вазов”са от 3 и 4 клас, подбрани сред тези, които най-активно са участвали в проекта, владеещи добре работния език, посрещали приемно дете от партньорска държава, знаещи и можещи да представят достойно училището и България, обясниха от училището.

За участниците в срещата румънските домакини са концерт от традиционни румънски песни и танци. Нашите деца ще дефилират с модни облекла от рециклирани материали.

Участниците във визитата са подготвили много изненади за децата и партньорите от останалите държави, някои са ръчно изработени, други са натурални, а трети ще оставят незабравим спомен от България – диск, който да напомня за нашето училище, за града, за красивите кътове от страната ни и за приятелството. Подготвено е и по едно албумче със снимка за всяка партньорска държава на засаденото от тях дърво в парк „Кайлъка“, което те засадиха по време на визитата си в България.

На работните срещи ще се разискват организационни въпроси, свързани с планирането на предстоящата визитата в Чехия през май 2014г. и заключителната дейност в нея – изработване на международен мюзикъл на тема „Повече дървета? Да, моля!“, в която ще участва и България.

Снимки: СОУ „Иван Вазов“

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...