Акценти
Начало / Общество / На първо заседание за годината се събира ОбС-Плевен

На първо заседание за годината се събира ОбС-Плевен

Общински съвет – Плевен днес ще проведе първото си за годината заседание. В предварителния дневен ред са включени за разглеждане 25 предложения.

Ще бъдат обсъдени промени в маршрутните разписания на автобусни линии от Общинската транспортна схема. Промените касаят линиите Плевен – Буковлък, Плевен – Върбица и Плевен – Бохот.

Съветниците ще обсъдят изменение на общинската Наредба №20 за определяне размера на местните данъци на територията на Община Плевен. Повод за това са приети в края на миналата година от Народното събрание промени в Закона за местните данъци и такси.

Други важни предложения в предварителния дневен ред: предложение за нова по-висока базисна цена на 1 кв.м. жилищна площ за ползване на общинско жилище и предложение за оптимизация на щата на общинското предприятие „Общински медиен център“. Предложеното от вносителя решение е утвърдените 12 щатни бройки да бъдат намалени на 5.

Предложението относно приемане Сборния бюджет на Община Плевен за 2019 година е 9-та точка в предварителния дневен ред.

На януарската сесия  ще бъде обсъдено искане и до Министерство на отбраната, което да предостави безвъзмездно 16 т стари гилзи, от които да се извлече материал за паметник на Девета пехотна плевенска дивизия. Общински съвет – Плевен предстои да се произнесе и по предложение за обособяване на втора районна противопожарна служба /РСПБЗН/ в западната част на града. При положително становище на Общинския съвет по предложението се предвижда новата РСПБЗН да се обособи в складова база „Стара гара“ в имот на МВР.

Заседанието започва в 9 часа в зала „Гена Димитрова“.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...