Начало / Общество / На общоградски митинг се събират в Белене, искат си АЕЦ-а

На общоградски митинг се събират в Белене, искат си АЕЦ-а

Тази вечер в Белене се организира общоградски митинг в подкрепа на изграждането на АЕЦ Белене. На митинга ще бъде огласена декларация, която беше приета късно снощи на извънредно разширено заседание на Общинския съвет в Белене, съобщиха от пресцентъра на Общината в крайдунавския град.

По-рано същия ден се проведе среща налидерите на политическите партии и председателите на постоянни комисии при Общински съвет – Белене, на която беше обсъдено решението на правителството за отказ от изграждане на АЕЦ Белене и неговото отражение върху икономическата и социална обстановка в града и региона.

Според кмета Петър Дулев, досегашната неяснота по повод бъдещето на проекта през последната година се отрази вече негативно. В Белене безработицата е повишена до незапомнени нива от 17,5%, а  инвестиционния интерес към Белене рязко е спаднал. Дългосрочното планиране на Общината сега трябва да се постави на нови основи, като за част от бъдещите идеи, все още няма деклариран нито икономически, нито инвеститорски интерес.

Липсата на добрата координация между държавната и местната власт постави в ситуация на „пат“ местната власт и бизнеса. Едновременно с това  превърна Белене в заложник на неясни обещания за алтернатива в икономическото му развитие, беше казано по време на срещата.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...