Акценти
Начало / Култура / На Никулден палят светлините на коледната елха в Плевен, какво още в празничната декемврийска програма

На Никулден палят светлините на коледната елха в Плевен, какво още в празничната декемврийска програма

коледна елха
Снимка: архив infopleven

Светлините на коледната елха пред Община Плевен тази година ще бъдат запалени малко по-рано – на 6 декември, Никулден. В празничния концерт участие ще вземе хор „Звъника” и ансамбъл „Нашенчета” от Центъра за работа с деца и ученици от начални училища в града. Началото на празничното събитие е 17.30 часа в петък, 6 декември. Скъп гост на тържеството ще бъде Дядо Коледа, който ще раздаде подаръци. Запалването на светлините ще бъде придружено от фойерверки.

Какво още включва празничната декемврийска програма на Община Плевен по  дни и часове:

10 декември /вторник/

11 часа, пл. Възраждане“ – Тържествен ритуал по повод Деня на признателността на гражданите на Плевен към загиналите за неговото Освобождение и 136-та годишнина от Плевенската епопея

12 ч., ДКТ „Иван Радоев” – Празничен концерт на Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова” с участието на солистите Елена Баръмова и Стоян Даскалов.

 13 декември /петък/

11 часа, Актова зала на Община Плевен – Спортист на годината – традиционна церемония за връчване на плакети и грамоти в категории – спортист на годината до 10 място, отбор на годината, треньор на годината, най-перспективен млад състезател до 14 г. – до 3 място и до 18 г. – до 3 място.

 20 часа, Търговски комплекс „Мото Пфое“ – Бизнесмен на годината

 15 декември /неделя/ 

19 часа, ДКТ „Иван Радоев“ – 57-мо издание на Парад на модатa с подкрепата на плевенски фирми. Участват дизайнери и модни къщи от Плевен, София и Варна – носители на голямата награда „Златната игла”.

16 декември /понеделник/

18 часа, зала „Катя Попова“ – Традиционен Коледен концерт на Общински духов оркестър

18 декември /сряда/ 

14 часа, Арт център – Плевен – ІV-то издание на Национален литературен конкурс „Петър Ковачев”. Председател на журито по традиция е проф. дфн Светлозар Игов и членове – Марин Георгиев и Йордан Евтимов – преподавател в НБУ. Журито ще определи носителите на наградата в трите категории – поезия, проза и драма

18 часа, пл. „Възраждане“ – Коледен концерт на Веселин Маринов

19 часа, ДКТ „Иван Радоев“ – Традиционен Коледен  концерт на Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова”

31 декември

 22 часа, пл. „Възраждане“ – Новогодишен концерт с участието на рок-групите „Диана експрес”, “Taking heed”, „Криминале” и Северняшки ансамбъл.  Водещ – Веселин Плачков.

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...

Един коментар

  1. Здравейте приятели от Плевен,
    Ако на 31 декември се появи група „Диана Експрес” то знайте, че тя е менте, защото в нея ще участват трима осъдени музиканти за кражба на песните : ”Влю-бено сърце”, „Утре”, „Северина”, „Наследство”, „Есен”, „Молитва за дъжд” и други хитове написани от Митко Щерев за група „Диана Експрес”.
    На 07.01.2013 г. на първа инстанция Софийски градски съд, Търговско отделение VІ – 3 състав, гр. дело № 61338 2012 г. осъди китаристта М.Горанов и барабанист-та Цв. Банов за това, че са изполвали осем хита на М.Щерев написани за „Диана Експрес”. За нанесени морални щети на композитора двамата са осъдени на по 2,000 лв. плюс разноски 855.00 лв. На основание на чл. 95, ал.1, т.2, от ЗАПСП. Съдът е потвърдил и Съдебната забрана двамата да нямат право да изпълняват каквато и да е музика на М.Щерев. Всичко това се случва, когато пианиста на фал-шивата група „Диана Експрес” Валери Конов е осъден от Окр.съд в Плевен за су-мата от 2,500 лв плюс разноски 725.00 лв. Присъдата му е окончачателна и всеки момент ще се приведе от съдия-изпълнител.