Акценти
Начало / Образование / На мълчалив протест излязоха преподавателите от ПГМЕТ – Плевен

На мълчалив протест излязоха преподавателите от ПГМЕТ – Плевен

В 16 часа днес преподаватели от Професионалната гимназия по механоелектротехника излязоха на половинчасов мълчалив протест, заради изострящия се конфликт с директора Цветан Киринов и с настояване за неговото отстраняване. Те издигнаха плакати „Не на стреса и тормоза, стига масова психоза”, „За достоен и справедлив труд” и с тях обиколиха около двора на гимназията.

„След поредния случай на ескалиране на напрежението между нас и директора снощи, колективът реши днес да излезе на мълчалив протест пред сградата на училището. С него искаме да покажем на цялата общественост, че трябва да бъдат взети експресни мерки, за да се овладее ситуацията и училището да си върне авторитета, който имаше”, каза пред медиите синдикалният лидер в училището Наташа Басарова. Тя заяви, че основното им искане е за дисциплинарно уволнение на Цветан Киринов.

Днес учителите са изпратили сигнал до Инспекцията по труда, в който описват поредния случай на остри пререкания между тях и директора Цветан Киринов, при който директорът дори извика полиция. Същия сигнал, подписан от целия колектив ще бъде внесен утре в РУО – Плевен.

img_6266

Късно вчера учителите са се срещнали с началника на РУО – Албена Тотева, която ги е уверила, че ще бъдат взети мерки за овладяване на положението. Това ни дава надежда, че проблемът върви към разрешаване, поради това ще се въздържим от последващи протестни действия, обясни Басарова. Колективът имаше намерение да предприеме стъпки за ефективни стачни действия.

Днес учебният процес в ПГМЕТ е протекъл нормално, учителите са категорични, че така ще бъде и занапред. Директорът Цветан Киринов, който официално е в болнични до 28 ноември, не е идвал в училището.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...