Акценти
Начало / Образование / В Кнежа ученици почетоха паметта на жертвите при катастрофи

В Кнежа ученици почетоха паметта на жертвите при катастрофи

Шествие  под мотото „Безопасност на пешеходците” направиха учениците от ПГМЕТ „ Христо Смирненски” в Кнежа. С подкрепата на служители на МВР – Кнежа, възпитаниците на професионалната гимназия спряха движението на възлов пътен участък в града и с едноминутно мълчание и полагане на цветя на пешеходната пътека почетоха паметта на загиналите при ПТП.

 Шествието бе финалът на поредицата мероприятия, с които ученици и учители от ПГМЕТ – Кнежа се включиха в инициативата „ Аз спасявам живот” във връзка с 20 ноември – Световен ден за възпоменание на жертвите от ПТП.
На 21.11.2016г. в часа на класа учениците от 12 клас представиха презентация под наслов „ Да посеем „стръкче” на доброто поведение и толерантност на пътя”.
Под ръководството на инж.Стойкова преподавател по БДП в училището се проведе игра – тест „Скорост и безопасно движение ” , чрез която учениците сравниха силата на удара при различни скорости на движение с падането от висока сграда. Часът завърши със среща разговор за жертвите на ПТП в гр. Кнежа с инспектори от „ Пътна полиция”.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...