Начало / Политика / На Бузлуджа млади социалисти гледат откриването на Олимпиадата

На Бузлуджа млади социалисти гледат откриването на Олимпиадата

На специални видео екрани, монтирани под връх Бузлуджа, членове на младежкото обединение в БСП ще имат възможност да проследят откриването на Олимпийските игри в Лондон. Младежите са там, за да участват в традиционния Национален събор на левицата, който започва днес.

В събора, посветен на 121 години от началото на организирано социалистическо движение в България, ще се включат и младежи от плевенската организация на БСП.

Тази година празненствата са под наслов „Решимост за промяна”. Програмата предвижда поднасяне на венци и цветя пред паметника на връх Шипка по повод годишнината от боевете по време на Руско- турската война (1877-1878) и на 134-та годишнина от Освобождението на България. След това представителите на Младежкото обединение в БСП ще почистят заедно с председателя на партията Сергей Станишев местността Историческа поляна под връх Бузлуджа и ще построят палатковите лагери. Точно в 21 часа  Дом-паметника на Бузлуджа ще бъде осветен от бели, зелени и червени прожектори. Вечерта е предвидена и поетично-музикална вечер, посветена на 70-та годишнина от разстрела на Никола Вапцаров.

Младежите ще се включат в организираната кампания „Активисти на ПЕС”, посветена на борбата с младежката безработица. Щандовете с рекламно-информационни материали на кампанията ще бъдат посетени и от председателя на ПЕС Сергей Станишев. Своите членски карти ще получат 121 новоприети млади членове на партията. Представители на МО ще издигнат над поляната при Дом-паметника 50 хвърчила със символите на БСП и на Младежкото обединение в партията. Официалната програма на честванията ще започне в 11,30 ч в събота от специално построената сцена на Историческата поляна. Кметът на Белене Петър Дулев ще говори за кампанията за организирането на референдум за АЕЦ-Белене, ще бъдат обявени и броя на събраните подписи.

Ще бъде отбелязана и 100-годишнината на организираното младежко социалистическо движение в България под надслов „Предай звезда нататък продължава”. След словото на председателя на БСП Сергей Станишев стотици автомобили ще се отбележат края на политическия митинг  със звуков сигнал и послание „Нека управляващите чуят нашето недоволство”.

Прочетете също:

Как се разпределят мандатите от Плевен в 48 НС

Деветте мандата от област Плевен в 48 НС се разпределят между шест от партиите, преминали ...