Акценти
Начало / Култура / Началото на „Недоизречено – 7” беше дадено в Плевен

Началото на „Недоизречено – 7” беше дадено в Плевен

IMG_7914албена декова

От днес Плевен е домакин на седмото издание на Националния литературен конкурс „Недоизречено”. Стартът на нетрадиционната литературна надпревара беше даден от плевенската писателка Албена Декова, която спечели поощрителна награда от „Недоизречено – 5”.

Паралелно с откриването на седмото издание на конкурса, тази вечер в Пловдив бяха обявени носителите на награди от шестия конкурс. Сред отличените е и десетокласничката Ростислава Янкова, ученичка от ГПЧЕ – Плевен. Тя участва с разказа „Писмо до теб, любими”, съставен по матрицата на разказа „Недоизречено” на писателя Стефан Бонев, който е автор на конкурса. Ростислава е възпитаничка на Албена Декова в Средношколски литературен клуб „Смяна”  към читалище „Парашкев Цветков” в Плевен.

IMG_7909недоизречено

При откриването на конкурса плевенската публиката имаше възможността да чуе разказа на Ростислава, както и творбите,  отличени в „Недоизречено – 6”. Прозвуча и разказът, с който Албена Декова спечели своето отличие в конкурса.

Творби за „Недоизречено 7” ще се приемат до  24:00 ч. на 10 април 2015 г.. В него отново ще бъдат обособени две категории: за младежи до 21 г.  и за участници, които са надхвърлили тази възраст.

Текстовата матрица, върху която кандидатите ще пишат, може да бъде намерена в официалния сайт на Стефан Бонев: http://stefanbonev.eu/, както и в профилите му в социалните мрежи Фейсбук и Гугъл плюс. Готовите произведения трябва да се изпращат на електронна поща: [email protected],

Награждаването ще бъде на 24 април  2015 г. в Плевен.

В журито, заедно с Албена Декова, отново ще влязат съавторката на „Недоизречено“ Мариела Русева, литературоведът и университетски преподавател Здравко Дечев, председателят на Дружеството на пловдивските писатели Начо Христосков  и Елена Диварова – поетеса и ръководител на курс по творческо писане към читалище “Възраждане 1983“ в Пловдив.

IMG_7916Недоизречено

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...