Акценти
Начало / Общество / Началникът на РИО –Плевен откри учебната година в ПГ по туризъм и ПГ по автотранспорт

Началникът на РИО –Плевен откри учебната година в ПГ по туризъм и ПГ по автотранспорт

Началникът на Регионалния инспеторат по образованието – Албена Тотева, днес честити първия учебен ден на учениците в две професионални гимназии в града – по туризъм и по автотранспорт. Двете училище се помещават в една сграда и по традиция заедно празнуват откриването на учебната година.

С поздрав към своите ученици се обърнаха първо двамата директори – Малинка Маринова – директор на ПГ по туризъм, и инж. Наско Найденов – директор на ПГ по автотранспорт.

IMG_2765Малинка Маринова - ПГ по туризъм

След което Албена Тотева прочете поздравление от министъра на образованието проф. Тодор Танев. „Днес е повече от важно да се противопоставим на невежеството. Всеки образован човек е в пъти по-ценен за обществото от неукия. Хилядите родители, които са подготвили цветя за първата среща с преподавателя, показват едно единствено нещо – дълбокото уважение към професията учител. В ден като 15 септември, в година, изпълнена с превратности, децата са богатството, което сме задължени да охраняваме зорко. Националното достойнство се гради не само в училищните стаи и в часовете по история, но и в семейната среда. Отговорността за възхода на нацията е обща. Тя не е за ден или два. Тя е за цял живот”, се казва в поздрава на министъра.

От свое име тя пожела на учениците и на техните учители спорна, изпълнена с много предизвикателства и много успехи нова учебна година.

На празника на двете училища присъства също председателят на Общински съвет Плевен – Дарин Ангелов, който се присъедини към пожеланията за успашна нова учебна година.

Следваща Предишна
IMG_2766ПГ по туризъм-първи учебен ден
IMG_2771ученици
IMG_2776ученици ПГ по автотранспорт
Следваща Предишна

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...