Акценти
Начало / Последни новини / Национал от Червен бряг ще участва в международен турнир по бокс

Национал от Червен бряг ще участва в международен турнир по бокс

Националните отбори за юноши на шест държави ще участват в петото издание на международния турнир по бокс „Локомотив”. От 24-и до 26-и август арена на битките ще е боксовата зала на „Дианабад” в столицата. В категорията до 80 кг на българския тим е Васил Стефанов от БК Червен бряг. Възпитаникът на треньора Дойчин Цанов заслужи честта да се боксира за България след изключително силното си представяне във втория кръг на държавното лично-отборно първенство в Горна Оряховица през юни тази година. Стефанов спечели категорията си без да позволи на съперниците си да се задържат на ринга цял двубой. Веднага след края на шампионата Васко бе повикан в националния отбор и заедно със съотборниците си проведе подготвителен лагер в италианската столица Рим. В предстоящия турнир той ще има за съперници най-добрите боксьори от Черна гора, Косово, Гърция, Швеция и Румъния.

Четвъртфиналите започват утре в 17:00 часа. В същия начален час ден по-късно са полуфиналите. В събота от 10:00 часа са финалите. Ще се проведат и срещи за трето и четвърто място. Освен националните селекционери с българските боксьори ще са и клубните им треньори.

Турнирът е контролно състезание преди европейско първенство, което ще се проведе в курорта Албена в периода 6 – 17 септември. Именно за това в започващата утре надпревара ще се боксират само националните състезатели на шестте държави.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...