Акценти
Начало / Образование / Национално съвещание на директорите на училищата по туризъм започва днес в Плевен

Национално съвещание на директорите на училищата по туризъм започва днес в Плевен

На 12 и 13 април Плевен ще е домакин на  Национално съвещание на директорите  на професионалните гимназии по туризъм  и отчетно –изборно събрание на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в България, чийто председател е директорът на  Професионална гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ -гр.Плевен –  Малинка Маринова.

Форумът ще бъде открит от зам.-министъра на образованието Таня  Михайлова. На  срещата ще присъстват още Магдалена Станулова – главен експерт по професионално образование и обучение в МОН  и  Албена Тотева – началник на Регионално управление  на образованието.

В съвещанието ще участват 70 директори и представители от 43 училища по туризъм в страната. Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство  е първата и най-голяма организация на  образователни институции в България, обединени от една цел – осигуряване на качествено професионално образование на кадри за сферата на туристическия бизнес. През тези  два дни ще бъдат разисквани въпроси, свързани с прилагането на новите учебни планове и програми и осъществяване на реформата в образованието, ще се отчете дейността на Асоциацията за  периода  април 2014- април 2018 г. и ще бъде избран новият председател на  организацията.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...