Акценти
Начало / Последни новини / Илина Иванова със златен медал и покана за участие в европейското по бокс

Илина Иванова със златен медал и покана за участие в европейското по бокс

Боксьорката от плевенския клуб Мизия 80 – Илина Иванова спечели поредния си златен медал. Стори го в първия кръг на държавното лично-отборно първенство и купа „България“ за жени в Петрич. На финала възпитаничката на световния шампион за професионалисти Александър Владимиров /президент и треньор на клуба/ победи Моника Станчева от Славия /София/. Двубоят продължи секунди, след които столичанката се отказа. Плевенчанката триумфира в новата си категория – до 75 кг. /Само преди два месеца Илина победи пак за по-малко от рунд същата съперничка, но в категорията до 69 кг/

Веднага след победата треньорът на женския национален отбор на България – Фикрет Ереджебов покани Иванова да започне подготовка с другите националки за предстоящото европейско първенство за жени, което ще се проведе през месец май тази година. Селекционерът предвижда боксьорката на Мизия 80 да се бие за България в кат. до 69 кг.

„Познавам отлично възможностите на Моника, защото вече бях я побеждавала. Очаквах пак да спечеля, въпреки че дебютирах в нова категория. Не за първи път получавам покана за националния отбор. Има време до началото на подготовката за европейското. Преди това трябва да уточня програмата с професионалните ми ангажименти, както и тези в бокса“, коментира многократната шампионка.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...