Акценти
Начало / Култура / Националният фестивал за класическа музика на открито „Фортисимо фест” ще посети Плевен

Националният фестивал за класическа музика на открито „Фортисимо фест” ще посети Плевен

Максим Ешкенази

Националният фестивал за класическа музика на открито „Фортисимо фест” ще посети и Плевен. Музикалният празник, в който водещи фигури са музикантите от фамилията Ешкенази, ще е с участието на Плевенската филхармония, информира за infopleven директорът на културния институт Евлоги Илиев. Музикантите ще реализират още един концерт по проекта в град Ловеч.

На този етап концертите са фиксирани за 22 и 24 август. Ако няма непредвидени обстоятелства и проблеми, музикалните събития ще зарадват многобройните почитатели на класиката в региона. Диригент на концертите е Максим Ешкенази, а солист – цигуларят Веско Пантелеев – Ешкенази.

Фортисимо фест

Миналата година Националният фестивал за класическа музика „Фортисимо фест” се състоя в шест български града между 30 август и 15 септември. Концертите под звездите зарадваха жителите на София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново и Русе. През 2014 година фестивалът навършва пет години – време, за което успя да събере десетки хиляди зрители и да се превърне в едно от най-очакваните събития в края на лятото. След успеха на „Фортисимо фест” бяха създадени образователните програми за деца „Фортисимо в клас” и „Фортисимо фамилия”.

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...