Акценти
Начало / Любопитно / „Националните дни на кариерата” 2014 ще пропуснат Плевен

„Националните дни на кариерата” 2014 ще пропуснат Плевен

coverFB851x315_20141

Кампанията „Национални дни на кариерата” 2014 ще пропусне Плевен, става ясно от графика на инициативата. Тази година форумът ще се проведе за 13-ти път в седем града: София (Национален дворец на културата, ет. 5 – 18-19 март), Варна (галерия „Графит” – 25 март), Велико Търново (Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”,пети корпус – 27 март), Русе (Русенски университет „Ангел Кънчев” – 1 април), Свищов (Стопанска академия „Д. А. Ценов” – 3 април), Пловдив (Пловдивски Панаир, Конгресен Център – 8 април) и Бургас (Бургаски свободен университет – 10 април).

Събитието дава възможност на студентите да изберат най-подходящата компания и длъжност за начало на своята професионална реализация. Нещо повече – преди и по време на форума имат възможност да научат какви знания, умения и качества ще са им необходими, за да разгърнат потенциала си в правилна посока.

И тази година семинарна програма ще има в София, Варна, Свищов и Пловдив, по време на която компании и организации ще представят своята дейност, продукти и атмосферата на работа чрез интересни презентации, уъркшопи и казуси.

Седмиците преди „Национални дни на кариерата” ще бъдат организирани специализирани „работилници” (уъркшопи) със студенти и млади специалисти. Те ще получат съвети от специалисти за успешно кандидатстване за работа и подготовка за участието си във форума – избор на компания и длъжност, написване на автобиография и мотивационно писмо, поведение по време на интервю и т.н.

„Националните дни на кариерата”  са най-големият форум за студентски стаж и кариера, който се провежда на национално ниво. През годините в него са участвали 717 компании и са преминали 171 450 посетители.

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...