Акценти
Начало / Образование / Екоревю създадоха малките ученици от СОУ „Иван Вазов”

Екоревю създадоха малките ученици от СОУ „Иван Вазов”

photo_verybig_708502

Екоревю създадоха 81 ученика от 1 до 4 клас на СОУ „Иван Вазов”, информират от училището. Малчуганите отправиха екопаслания по международния проект „Повече дървета? Да, моля!”. Малките творци доказаха, че рециклираните материали могат да бъдат полезни и превърнати в атрактивни облекла. Децата дефилираха със създадените от тях и родителите им оригинални модели. Екоревюто се превърна в  красив празник, свързан с грижата за природата, в атрактивно шоу, посрещнато с въодушевление и много емоции от публиката.

Учениците от почти всички паралелки с желание се впуснаха в изработването на уникалните дрехи, украшения и аксесоари. Различните видове хартия, найлон, станиол и ред други отпадъчни материали бяха превърнати от сръчните ръце на децата в оригинални и неповторими костюми. Творците влязоха и в ролята на манекени и превзеха с лекота „модния подиум”. Чрез богатото въображение на „дизайнерите” оживяха и приказните герои Синята фея, Пинокио, принцеса Аврора. Не липсваха и рицарите от Средновековието, които имаха бойно снаряжение от хартия. Като на дворцов бал, на фона на приятна италианска музика, се редуваха красиви и оригинални модели.

Екологичното модно шоу предизвика голям интерес сред учениците от третите класове, някои от които бяха се подготвили с по два уникални тоалета. Най-малките участници бяха двама първокласника от 1 „г” и 1 „в” клас.

20131116-101237

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...