Акценти
Начало / Общество / Национална доброволческа кампания срещу жертвите на пътя стартира от Плевен

Национална доброволческа кампания срещу жертвите на пътя стартира от Плевен

„Дай зелена светлина на живота!” е мотото на националната кампания, организатор на която е Сдружение „Младежкиинформационно-консултантски център „Интелект“ Плевен”. Инициативата е доброволческа и ще се реализира в периода 3-7 юни, съвместно с организации и институции от цялата страна, като целта е да се ангажира  вниманието на обществеността към тревожния брой на нарастващите пътно-транспортни произшествия в Република България, съобщи за infopleven Милен Първанов от Младежки информационно-окнсултантски център „Интелект”.

Акцентът в камапнията ще бъде поставен върху опасността от високата скорост и шофирането в нетрезво състояние.

В рамките на националната инициатива на територията на страната ще бъдат реализирани множество инициативи, които ще насочат вниманието върху грижата за пешеходците, взаимната толерантност на пътя и спазването на Закона за движението по пътищата.

Предвидео е организиране на изложби със снимки и рисунки по темата, рисунки на асфалта, свързани с безопасността на движението по пътя, ще се организират велопоходи, ще има редица дискусионни клубове и кръгли маси на теми: „Безопасност на пътя, отговорност за всички”, ”Толерантни на пътя”, информира още Първанов.

В град Плевен музикалният екип към Сдружение Младежки информационно-консултантски център „Интелект” композира и записа рок песен, и издаде видеоклип, който призовава за отговорност на пътя, за да опазим човешки живот.  „Търся те (лабиринти от улици)” е заглавието на песента. Нейни създатели са Милен Първанов, Ванеса Блажева, Кристина Петкова, Евгения Лозанова, Божана Славкова, Симона Славкова, Деница Славеева, Бисер Костадинов и Лия Петрова. Младежите от Плевен изработиха и флаер, който заедно с клипа ще са лицето на кампанията.

Видеоклипчето може да се види в сайта на Младежки информационно-консултантски център „Интелект“ – Плевен www.mikcpleven.org в YouTube  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SomTAskw8vA и Facebook.

Официални партньори и съорганизатори:

МВР – Плевен, БЧК – Плевен, Национален център европейски младежки програми и инициативи, DARIK Радио, Вестник „Посредник“, Вестник „Посоки“, InfoPleven, Плевен за Плевен, IBL music, SeyhoMusic, Областен информационен център – Плевен, Областен информационен център – Ловеч, „АРТ-Център” при ПГМЕТ гр. Червен бряг, Сдружение „Младежки инициативи“ – Плевен, Читалище „Младост” – Самоков, „Младежки център за развитие – Взаимопомощ“ – Казанлък, Казанлък Инфо, Сдружение „Младежки порив за бъдещето” – Монтана, Младежки информационно-консултантски център Монтана, Фондация „ЗАЕДНО – общуване за подкрепа и развитие“, ENERGY BEAT CREW – Никопол, НУ „Христо Ботев“ – Плевен, Помощно училище „Св. Теодосий Търновски” – Велико Търново, Държавно финансово стопанска гимназия „Интелект“ – Плевен, ORV-MEDIA, Младежки информационно-консултантски център гр. Варна, Младежки информационно-консултантски център гр. Ямбол, HITSMUSICDANCE.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...