Акценти
Начало / Последни новини / Националките ни отстъпиха на Франция във втората среща от Европейската отборна лятна купа

Националките ни отстъпиха на Франция във втората среща от Европейската отборна лятна купа

Националният отбор на България отстъпи на Франция с 1-2 победи на Европейската отборна лятна купа за момичета до 12 г. в Плевен. Йоана Константинова (ТК „Плевен-ПСК“, гр.Плевен) се наложи в първата среща с 6-3, 6-4 срещу Бевърли Ниатгон.  След това Росица Денчева (ТК „Плевен 90“, гр.Плевен) отстъпи с 6-7(7), 2-6 на Шанис Роигнот.

В решаващата среща по двойки Йоана Константинова и Ивона Савекова (ТК „Локо 98“, гр.Пловдив) загубиха с 2-6, 6-3, 4-10 от Матилде Кер и Шанис Роигнот.

Вчера нашите момичета разгромиха с 3-0 победи Испания. Утре българките ще играят срещу Сърбия и при успех ще се класират за полуфиналите.

В турнира участват 8 отбора. Те са разпределени в две групи от по четири тима, а първите два ще се класират за полуфиналите. Победителите от полуфиналите ще се класират за финалите на Европейската отборна лятна купа. Освен България в турнира участват отборите на Босна и Херцеговина, Франция, Грузия, Унгария, Румъния, Сърбия и Испания.

България е представена в състав Росица Денчева (ТК „Плевен 90“, гр.Плевен), Йоана Константинова (ТК „Плевен-ПСК“, гр.Плевен) и Ивона Савекова (ТК „Локо 98“, гр.Пловдив). Капитан на отбора е Даниел Ангелов.

Първенството се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански. Мачовете се провеждат на кортовете в парк „Кайлъка“ в Плевен.

Текст и снимки: БФТ

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...