Акценти
Начало / Общество / Нахлува студен въздух, температурите се понижават

Нахлува студен въздух, температурите се понижават

Днес над страната ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд. В следобедните часове от североизток валежите ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва и намалява. С до умерен, а в източните райони и временно силен вятър от североизток ще нахлува студен въздух. Температурите значително ще се понижат и максималните ще бъдат между 9° и 14°. През нощта срещу вторник валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса.

За Плевен днес синоптиците прогнозират, че максималните температури ще са около 10 градуса, а минималните около 9, информират от Националния институт по метеорология и хидрология – БАН. Атмосферното налягане е по-високото от средното за октомври – още ще се повиши.

Над планините ще преобладава облачно, по билата и мъгливо време. На много места ще превалява дъжд, над 1500 метра – сняг. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще застудее и максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 4°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд. В следобедните часове над северното крайбрежие валежите ще спират и облачността ще се разкъса.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...