Акценти
Начало / Последни новини / Цветан Сирашки вицешампион на Балканите

Цветан Сирашки вицешампион на Балканите

Борецът на Изобор /Плевен/ – Цветан Сирашки със сребърен медал от балканиадата за момчета в Бурса /Турция/. Спечели го в класическия стил при 53-килограмовите. Второто място обаче е утешителен успех, защото плевенския състезател реално беше най-добрия в категорията. Не успя единствено да пребори съдийствто, което очевадно го ощетити на финала срещу представителя на домакините.

Цветан започна състезанието директно от втория кръг. Стори го зрелищно, надвивайки шампиона на Турция. Първата част взе бореца на домакините с 1:0. Във втората обаче Сирашки го разби – поведе с 8:0 и малко преди края му бе присъдена победа с технически туш. На полуфинала нашия прегази връстник от Албания, печелейки първата част с 2:0, а втората с технически туш. Битката за титлата срещу по-слабия борец от Турция бе пошла история. Представителят на домакините би видимо пасивен, но съдиите санкционираха с предупреждение българина. След това той направи поясно хвърляне за 2 точки, но реферите дадоха 2:2 и всички в залата с изключение на турците се смяха на решението. После Цветан направи хвърляне от стойка за 4 точки, но му присъдиха само 2 т. Така турския състезател спечели финала с 5:4.

Мирослав Емилов /35 кг/ и Ивайло Иванов /73 кг/ се окичиха с бронзови медали.

„Очаквах, че Цецо ще е стресиран на старта, но той започна доста уверено със самочувствие. Беше най-добрия борец от нашия отбор и класирането му позволи на България да се нареди на трето място в отборното подреждане. Тази позиция обаче едва ли радва някого. България винаги е била номер едно на Балканите“, коментира брата на Цветан Сирашки – Момчил, който е негов треньор в БК Изобор /Плевен/.

Снимка: bul-wrestling.org

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...