Акценти
Начало / Здравеопазване / Научно-практическа конференция на общопрактикуващите лекари се провежда в Плевен

Научно-практическа конференция на общопрактикуващите лекари се провежда в Плевен

 ХГ "Илия Бешков"

Научно-практическа конференция за продължаващо медицинско обучение за общопрактикуващи лекари се провежда в Художествената галерия „Илия Бешков” в Плевен днес. Форумът се организира от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България (НСОПЛБ). Научно-практическата конференция беше открита в 9:30 часа от д-р Петя Дакова, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Плевенска област, което е домакин на събитието. Темите, включени в програмата, обхващат актуални заболявания в общата медицинска практика – кардиология, хематология, ендокринология, нефрология, гастроентерология и др.

Лекциите, осигурени от националната организация, са представени от водещи специалисти в съответната област в страната. Участниците в конференцията имат възможността да получат екземпляр от ръководствата за поведение на ОПЛ, изготвени и публикувани от националното сдружение.

По традиция Научно-практическата конференция ще завърши със свободна дискусия, в която ще участват членове на УС на НСОПЛБ. Ще се коментират теми, свързани с условията на работа, предложения за промяна в някои закони и наредби, специализацията и др.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...