Акценти
Начало / Култура / Научихме много, с нетърпение очакваме следващата среща в Плевен

Научихме много, с нетърпение очакваме следващата среща в Плевен

С тези думи си тръгна от  нашия град поетесата и драматург Ники Рапти. Тя беше най-младата участничка в деветата международна писателска среща „Побратимени светове“, която се проведе през изминалата седмица в Плевен. В нея участваха творци от шест държави.


Младата поетеса от Атина остана очарована от гостоприемството на плевенските си домакини и изказа искрените си благодарности към организаторите от Дружеството на писателите в Плевен. През тези няколко дни имахме възможност да научим много нови неща, да споделим мисли за поезията, които ни вълнуват и интересуват, сподели Рапти Особено ползотворна за младата авторка е била дискусията по проблемите на превода. Специално за поезията добрият превод е много важен, защото само една доре подбрана дума може да допринесе за звученето на стиха, подчерта Рапти и допълни, че колкото и труден да е един превод, по-важното е, че той е мост към народите и дава възможност на твореца за контакт с повече хора.
Родената през 1984 г. в Атина Ники Рапти има издадени вече няколко поетични книги. През пролетта на 2001 г. излиза първият й сборник от 100 поеми „НЕИЗРАЗИМ ПРОТЕСТ”. Следват още две поетични книги и три с драматургия. Член е на Общогръцкия съюз на писателите и на Дружеството на ЮНЕСКО за изкуство, наука и литература.

От Плевен Ники Рапти си тръгна освен с добри впечатления и с грамота от Община Плевен.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...