Начало / Култура / „Натюрморт със затлъстял племенник” – чудесен пример за съвременно европейско театрално изкуство

„Натюрморт със затлъстял племенник” – чудесен пример за съвременно европейско театрално изкуство

При голям зрителски интерес се игра спектакълът „Натюрморт със затлъстял племенник” на Йон Сапдару, който бе подарък за плевенчани от Областна администрация – Плевен и ДКТ „Иван Радоев” в рамките на сътрудничеството им в изпълнение на дейностите по Комуникационната стратегия на Република България за ЕС 2019.

В изказването си преди началото на спектакъла областният управител акцентира върху впечатляващото културно многообразие, което съчетава в себе си европейската култура. „Културата не познава ограниченията на материалното, но го използва, за да се изрази. Надхвърля историята, времето, пространството, но чрез тях именно изгражда разнообразните нюанси на своя творчески спектър. Тя създава идентичност, но едновременно с това трансформира тази идентичност в универсален език, в глобално общуване, в единен общочовешки образ.”, каза областният управител Мирослав Петров. Пред публиката той в аванс представи всички инициативи, които предстоят до края на годината, по които областна администрация успешно работи с водещи културни институти в Плевен – Плевенска филхармония, Драматичния театър и Северняшкия ансамбъл.

Спектакълът „Натюрморт със затлъстял племенник” е интелектуална провокация към публиката. На сцената на драматичния театър с похватите на т.нар. черна комедия бяха поставени актуални въпроси и теми като измеренията на любовта и свойството й да изкривява реалността и възприятията.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...