Акценти
Начало / Култура / Наситен  със събития е петъчният афиш в Плевен

Наситен  със събития е петъчният афиш в Плевен

Днес в Плевен ще бъде открит Есенният международен джаз фестивал, в който участие ще вземат музиканти от България, Франция, Русия, Сърбия, Шотландия и Мексико. В три поредни вечери – от 29 септември до 1 октомври, на сцената в Регионалния исторически музей ще има по два концерта. Първите ще започват от 18.30 часа, а вторите – от 20 часа. Входът за концертите е свободен.

Фестивала ще открие френско-българския електро-джаз квартет Nocktern.  След тях на сцената ще излязат музикантите от  Infusion – най-новият проект на Теодосий Спасов (кавал, глас) и Иван Шопов (електроника) със специалното участие на Минко Ламбов (пиано) и Лора Желязкова (визуализации).

В 17 часа в Спортната зала на Медицински университет – Плевен, ще е официалното откриване на Европейската нощ на учените. Ще го направят кметът Георг Спартански и ректорът на университета проф. Славчо Томов. След което програмата ще продължи в Телекомуникационния ендоскопски център на МУ-Плевен.

От 19 часа в ДКТ „Иван Радоев” е началото на второто представление на премиерния спектакъл на плевенската трупа – „Островът на робите”.

В Плевен днес ще бъдат отбелязани и Европейските дни на наследството със среща с доайенът на българската европеистика проф. д-р Ингрид Шикова. Срещата се организира от Информационен център Европа Директно – Плевен с любезното домакинство на Регионален исторически музей – Плевен. Тя ще започне в 14 часа в Регионалния музей.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...