Начало / Здравеопазване / Безплатно измерване на кръвното налягане днес по повод Световния ден на сърцето

Безплатно измерване на кръвното налягане днес по повод Световния ден на сърцето

На 29 септември  се отбелязва Световния ден на сърцето. Неговата цел е да информира хората за опасността от сърдечно-съдовите заболявания и високата смъртност, вследствие на тях. Според статистиката половината от смъртните случаи в Европа се дължат на сърдечно-съдови заболявания. Най-малко 80% от преждевременните смъртни случаи от сърдечно-съдови заболявания и инсулт обаче могат да бъдат избегнати чрез контролиране на рискови фактори като тютюнопушене, вредна употреба на алкохол, голям прием на сол, липса на физическа активност и повишено кръвно налягане.

За поредна година в Плевен по повод Световния ден на сърцето Асоциацията на студентите медици в България – Плевен (АСМБ-Плевен), съвместно с Дружеството на кардиолозите и със съдействието на Студентски съвет при Медицински университет – Плевен, открива пунктове за безплатно измерване на кръвното налягане.

Те ще бъдат разположени на три места в града. Пунктът на входа на природен парк „Кайлъка“  ще бъде отворен от 8 до 12 часа, другите два пункта ще бъдат разположени пред пред Община Плевен  и Централен мол – Плевен  и ще работят от 10 до  14:00 ч.

Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...