Акценти
Начало / Общество / НАП проведе над 700 учебни часа по данъци и осигуровки в средните училища в страната

НАП проведе над 700 учебни часа по данъци и осигуровки в средните училища в страната

Над 700 учебни часа, посветени на данъците и осигурителните вноски в средните училища в страната проведоха лектори на НАП в рамките на образователния проект на Агенцията „Влез в час с данъците“. В продължение на 3 години приходната агенция реализира образователната програма, която има за цел да повиши данъчната и финансова грамотност на подрастващото поколение в България. Агенцията е пионер в дигиталното обучение сред младите със системата си за онлайн обучение  която беше въведена през миналата година.

На адрес www.vlezvchas.bg са достъпни видео уроци за различните данъци в България, здравното и социално осигуряване, важността на касовата бележка, държавния бюджет и други. Данъчните курсовете дават отговори и на въпросите „Кога декларираме доходите си“, „Как се възстановяват здравноосигурителните права“ и други полезни теми за младите. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали в портала могат да отговорят на няколко въпроса и да се състезават за големи награди – дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Близо 500 ученика решават тестове по данъци и осигуровки на www.vlezvchas.bg в момента.

Плевенчанка, също бе сред спечелилите дрон през изтеклата година. Късметлийката е само на 12 години, като от самото начало следи данъчните уроци с интерес на интернет страницата на кампанията и ще продължи да участва активно. Тя е отлична ученичка в 6-ти клас на основно училище „Васил Левски“ в Долни Луковит и обича математиката.

През изминалата седмица НАП представи опита си във фискалното образование пред работна група към Европейската комисия, която подготвя програма на фискално обучение на ЕС. Образователният проект на НАП „Влез в час с данъците“ получи висока оценка в Брюксел, като част от подходите, използвани в България ще бъдат възприети и на европейско ниво.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...