Акценти
Начало / Икономика / Намери се купувач за „Мол Плевен”

Намери се купувач за „Мол Плевен”

Банково дружество е новият собственик на „Мол Плевен”. Това стана след проведен днес публичен търг, на който са се явили двама кандидати, а спечелилият – според неофициални източници, е предложил цена от 13 млн. лв. Имотът беше обявен за продажба от частен съдебен изпълнител като първоначалната цена беше 10 610 979 лв. без ДДС. От тях за сграда, съоръжения и инсталации сумата беше от 9 971 415 лв., а за земя – 639 564 лв. Заедно с това на търга бяха обявени и два незастроени поземлени имота с обща площ 289 кв. м при първоначална цена 5 683 лв. без ДДС.

Ще припомним, че молът, който е на ул. „Иван Миндиликов” №1, беше собственост на бизнесмена Аладин Харфан. В документацията за търга беше отбелязано, че за имота има учредена договорна ипотека в полза на „Райфайзенбанк България” ЕАД.

Първоначалните идеи бяха в сградата, освен търговски обекти, да има четири киносалона, заведения за хранене, кафенета, ресторант, както и огромен детски център с площ около половин декар и с атрактивни забавления за малки и големи деца.

За да приключи процедурата окончателно, предстои в 7-дневен срок след провеждане на търга спечелилият участник да внесе цялата сума за предложената от него цена.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...