Начало / Крими / Намериха мъртъв прострелян военен

Намериха мъртъв прострелян военен

30-годишен военен от военно формирование 52090 /ВВС/ Долна Митрополия е намерен мъртъв с огнестрелна рана в главата в дома му в Червен бряг. Това съобщи заместникът на военноокръжния прокурор полк. Георги Лазаров.

На 7 февруари около 8.21 часа е получен сигнал на тел. 112 от бащата на мъжа, който съобщил, че със сина му Павел Г. се е случило нещастие. Тялото е открито в приземно помещение на двуетажна къща. Пристигналият на мястото екип на Спешна помощ е констатирал смъртта на военнослужещия.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на регионална служба „Военна полиция” Плевен, в състава на която са включени разследващ военен полицай, експерт криминалист, съдебен лекар и военен следовател.

Съдебният лекар е констатирал , че в областта на дясната слепоочно-тилна част на главата Павел Г. има нараняване с характер на огнестрелно, става дума за изстрел, извършен от упор. Открито е и оръжието, с което най-вероятно е извършено прострелването – касае се за личен пистолет „Макаров”, законно притежаван от починалия с разрешително до 2017 год. Открита е гилза, а в дупка на стената е намерен и проектил. Веществените доказателства са иззети за по-нататъшно изследване.

„Рано е да се правят изводи за това дали се касае за насилствена смърт или за самопрострелване. Работи се по всички версии, предстои събирането на още доказателства, включително разпит на свидетели, установяване на такива, извършване на експертизи и др. При всеки един случай на смърт при недостатъчно изяснени обстоятелства работим по всички версии, не можем да дадем приоритет на нито една в първоначалните следствени действия, докато не се съберат всички доказателства”, беше категоричен полк. Лазаров.

Починалият е живеел с родителите си, имал и дългогодишна приятелка, с която съжителствали на съпружески начала. Бил е командир на отделение в охранителен взвод. Никой от близките му не е чул звук от изстрела, а когато баща му е открил тялото, вратата към мазата е била отключена. Дали е било заключено преди това, тепърва ще се установява.

За момента няма данни за открити следи от наранявания по тялото на Павел Г. Не е открито прощално писмо, няма информация за задължения към банки, данни за скандали и заплахи също няма.

Иззета е кръв от починалия за експертиза. При нея ще се установи и най-вероятния час на настъпване на смъртта, допълни полк. Георги Лазаров.

Прочетете също:

Мъж и жена са задържани за кражба на пари от кутия за дарения в Гулянци

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Никопол е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ ...