Акценти
Начало / Икономика / Намаляват приходите от нощувки в Плевенско

Намаляват приходите от нощувки в Плевенско

С 21.1% намаляват приходите от нощувки в хотели, мотели, къмпинги, хижи в Плевенска област през месец декември 2012 год. в сравнение с ноември. Данните оповестиха от Териториалното статистическо бюро. Приходите от нощувки достигат общо 178.7 хил. лв., като от чужди граждани те са 29.7 хил., а от българи – 149 хил. лева.

През декември 2012 год. в област Плевен са функционирали 14 средства за подслон и места за настаняване с над 10 легла – хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване. Броят на стаите в тях е 579, а на леглата – 1 069.

Общият брой на нощувките във всички средства за подслон и места за настаняване възлиза на 4 923, като от тях 4 336 са на български граждани, а 587 – на чужденци.  Пренощувалите лица в средствата за подслон и местата за настаняване през декември 2012 г. намаляват с 28.2% в сравнение с ноември и достигат 3 163. Относителният дял на българите е 90.7% от всички пренощували лица.

Като цяло намалява и заетостта на леглата – със 7.7 процентни пункта в сравнение с предходния месец.

В статистическото изследване на средствата за подслон и местата за настаняване се включват категоризираните хотели, къмпинги и други места за краткосрочно настаняване с над 10 легла, функционирали през съответния отчетен период. Обхванати са и вилни и туристически селища, хостели, къщи за гости, бунгала, почивни домове, хижи, частни квартири и апартаменти и други.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...