Акценти
Начало / Последни новини / Най-добрите си спортисти отличи Община Червен бряг

Най-добрите си спортисти отличи Община Червен бряг

Отличени спортисти община червен бряг
Снимка: Община Червен бряг

Почетни плакети на изявени състазатели и спортни деятели връчиха от Община Червен бряг по повод Деня на българския спортист, съобщават от общинския пресцентър. Церемонията се организира за девета поредна година ,отличията се връчват по решение на Общинския съвет.

Наградените тази година са:

Павел Танковски – класирал се на I-во място на 800 м и 1500 м на Националните шампионати за момичета и момчета под 16 год. в гр. Добрич и в гр. Сливен през 2014 г.

Стоян Стоянов – класирал се на I-во място на 3000 м спортно ходене – момчета под 16 год. на Национален шампионат по спортно ходене в гр. Балчик през 2014 г. и

Валентин Танковски – класирал се на III място на 3000 м спортно ходене – момчета под 16 год. на Национален шампионат по спортно ходене в гр. Балчик през 2014 г. И трите момчета – състезатели на КЛА „Спартак” гр. Койнаре.

За високи спортни постижения през миналата година са отличени и двама атлети от КЛА „Спринт” Червен бряг – Сунай Янушев, класирал се на I-во място в дисциплината „скок височина” – юноши младша възраст на Национален шампионат за юноши и девойки в гр. Сливен  и Ради Весков, класирал се на II-ро място в дисциплината „хвърляне на копие” – юноши младша възраст на Национален шампионат за юноши и девойки в гр. Сливен.

Отличени са и младите каратеки от КБИ „Петромакс” – клон Червен бряг – Пламен Колев, класирал се на I-во място в дисциплината „макивара” на XI-ти Национален турнир по карате „За купата на Община Кнежа“ през 2014 г. и Светлин Ефтимов за златния медал, завоювал в дисциплината „макивара” на IV-ти Национален турнир по карате „Kупа Червен бряг“ през 2014 г.

Най-обещаващата шахматистка  на града – Патрицие Найманова от ШК „Михаил Тал” – носителка на сребърен медал от Международен турнир „Траяна“ в гр. Стара Загора, бронзов медал от Държавно индивидуално първенство по ускорен шах в гр. Плевен и още двама нейни съотборника – Костадин Вачев и Преслав Вельов също получиха почетните общински плакети и грамоти.

Награди получиха също боксьорите от БК „Червен бряг” – Николай Бебов, завоювал златен медал в категория 66 кг от Държавно лично отборно първенство и Купа „България“ в гр. Пловдив и Павел Стефанов – за бронзовия медал в категория 75 кг от Държавно лично отборно първенство и Купа „България“ в гр. Русе.

За „Спортен деятел” с отличие и почетна грамота е удостоен Цветан Рангелов – председател на  по СКЛА „Спринт” гр. Червен бряг, за принос в развитието на леката атлетика в община Червен бряг и по повод 60-годишния му юбилей.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...