Акценти
Начало / Общество / Най-добра рисунка, разказ и предмет от рециклирани материали ще се състезават в конкурс

Най-добра рисунка, разказ и предмет от рециклирани материали ще се състезават в конкурс

За трета поредна година Министерство на околната среда и водите организира конкурс на тема „Обичам природата – и аз участвам”. В него могат да се включат деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, срокът за изпращане на конкурсните творби е 31 май.

И  през тази година конкурсът се провежда в три категории: рисунка, разказ и предмет, изработен от рециклирани материали. Всеки участник може да изпрати до три свои творби за всяка от категориите, които да показват отношение и грижа към природата. Конкурсните творби трябва да съдържат трите имена на участника,  адрес и телефон за обратна връзка.

Конкурсните работи да се изпращат  по местоживеене на участниците на адреса на съответните регионални структури на Министерство на околната среда и водите. Всяка инспекция ще номинира по десет произведения за общонационално оценяване от комисия в състав от петима членове. За отличените творби са предвидени предметни награди. Спечелилите първо място във всяка от трите категории ще получат айпад, за второ място наградата е айфон, а за трето – дигитална камера.

Идеята на конкурса е да покаже  отношението на младите хора към природата и грижата към нея, като отношение към самите нас.  Защото всеки е значим и заслужава да живее, учи и работи в чиста и здравословна среда и това е отговорност на цялото ни общество.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. mnogo ni e lesno da izhvarim torbichkata,opakovkata,hartiata!i kak inache_kakav stimul imame,za da ne e taka!lichno az sabirash razdelno do momenta ,v koito vidiah,che firmata za bokluk-sabira vsichko na edno.E,sorri