Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски: „Движение България на гражданите” е дясната партия, която може да се справи с тежките проблеми в страната

Найден Зеленогорски: „Движение България на гражданите” е дясната партия, която може да се справи с тежките проблеми в страната

Ще работим заедно за общия успех, като съм сигурен, че в Плевенска област ще постигнем много добро представяне на предстоящите парламентарни избори. Това обяви днес Найден Зеленогорски,  водач на листата за 15 МИР – Плевен на партия „Движение България на гражданите”, представяйки листата на партията в Плевен.  По думите му листата е балансирана, в която има хора с опит и нови лица, голяма част от които за първи път се явявят на избори за народни представители. При съставянето на листата в Плевен няма драма, заяви Георг Спартански, който е на последното – 16-то, място в нея.  Това място е резултат единствено от желанието ми да бъда полезен с умения и знания на партията, която подкрепям, нямам амбиция да ставам депутат, уточни  Спартански, който е председател на сдружение „Движение България на гражданите” в Плевен.

Той заяви, че „Движение България на гражданите” е единствената дясна партия в момента в страната, а Зеленогорски допълни, че само тя може да се справи с тежките проблеми, пред които е изправена България.

На пресконференцията бяха представени основни акценти от предизборната програма на „Движение България на гражданите” – запазване на валутния борд, рязко подобряване на бизнес средата и намаляване на икономическия рекет върху българския бизнес, увеличаване на доходите в държавната сфера, включително на пенсиите. Зеленогорски информира за заведени дела в европейския съд от група пенсионери за упражнен геноцид върху тях от страна на държавата, заради пенсии по-ниски от минималния доход за съществуване. Ако делото мине в съда, ще последват сериозни наказателни процедури срещу страната, заяви Зеленогорски.

В програмата на партията е заложено още разкриване на 150 000 работни места в рамките на две години чрез подобряване на бизнес климата, отделяне на 500 млн. лв. повече за образование и осигуряване на безплатни лекарства за децата до 7 години. Пари за това ще дойдат от овладяване на контрабандната търговия на цигари, която е в размер на 2-3 млрд.лв., обяви Зеленогорски.

Той обобщи, че програмата на „Движение България на гражданите” е прецизна и изпълнима, и най-важното – дава ясна концепция за дългосрочно развитие. Според него големият проблем на България е липсата именно на концепция за развитие за период от 10-20 години, която да се следва от всяко следващо управление.

Листа на кандидатите за народни представители от 15 МИР Плевен, издигнати от „ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ“

1. Найден Зеленогорски

Член на Националния съвет на “Движение България на гражданите”. Три мандата кмет на гр. Плевен.

2. Димитър Тучков

Член на Националния съвет на “Движение България на гражданите”. Завършил Лесотехнически университет – София. Инженер. От февруари 2004 до юли 2007 година е генерален консул на България в Одеса, Украйна

3. Христо Таслаков

Бизнесмен, собственик на производствено предприятие, инженер по образование – ВМЕИ „Ленин” София, няколко допълнителни квалификации в чужбина по управление на хора и процеси, завършил немско езиково училище. Общински председател на “Движение България на гражданите”.

4. Стефан Милев

Частен бизнес в сферата на търговията на едро и дребно с бързо оборотни стоки. Икономист по образование –магистър,, Социално и застрахователно дело” – СА ,,Д. А. Ценов” – Свищов. Активен състезател по тенис на маса. Работи по разработване и управление на евро проекти. Областен координатор на “Движение България на гражданите”.

5. Костадинка Лицанова

Висше образование медицина – Общо практикуващ лекар

6. Преслав Гайдарски

Висше образование – Агроинженер. Експерт европейски програми и проекти.

7. Ивайло Иванов

Инженер химик ,работещ в сферата на фотоволтаиците. Дългогодишен общински съветник и председател на общинския съвет в гр.Червен Бряг.

8. Павлинка Маринчева

Висше образование- инженер. Следдипломна квалификация по ,,маркетинг”. Работи като /мениджър продажби/ в застрахователна компания.

9. Емилия Владова

Педагог. Дългогодишен директор на начално училище в гр. Долни Дъбник

10. Десислава Трънска

Юрист.

11. Валери Илиев

Авиационен инженер. Има авиационна фирма. Собственик на летище.

12. Ралица Иванова

Висше образование, музикална педагогика, спец. Пиано. От 2000 г работи в Браншова Бизнес Камара-неправителствена организация, обхващаща малкия и среден бизнес в региона. Член на съвета за сътрудничество към Бюро по труда гр. Долна Митрополия.

13. Христинка Иванова

Бивш кмет на община Долна митрополия. В момента развива собствен бизнес.

14. Венера Иванова

Собственик на книжарница в гр Пордим. Семейна, с две деца.

15. Анни Петкова

Бивш началник на Регионален инспекторат по образование –Плевен. В момента работи като помощник директор в СОУ в гр.Долна Митрополия.

16. Георг Спартански

Юрист-двадесет и три години адвокат на свободна практика. Четири мандата е член на българската делегация в конгреса на местните и регионални власти в съвета на Европа. Три мандата председател на Общинския съвет в гр. Плевен. Женен с три деца.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...