Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Логично е да търсим непартийна кандидатура за президентските избори

Найден Зеленогорски: Логично е да търсим непартийна кандидатура за президентските избори

„Аз бях тук, когато г-жа Меглена Кунева каза в Плевен, че Реформаторският блок търси човек, с профил близък до моя. Това не означава, че аз съм дал съгласие и съм номиниран или съм бил издигнат. Първо искам Блокът да е единен, второ – да издигне единен кандидат и трето – да намери други партньори, за да стане по-силен и когато се явим на изборите за президент, да бъдем не в зоната след медалистите, а да се класираме на балотаж. Това е, към което би трябвало да се стреми Блокът“, това коментира пред медиите днес Найден Зеленогорски – зам.-председател на Движение „България на гражданите“ и съпредседател на ПГ на Реформаторския блок. „Ако се постигнат всички тези цели, аз бих могъл и да разсъждавам върху собствената си кандидатура. На този етап според мен по-логично и по-нормално е да търсим непартийна кандидатура – демократ, общественик, гражданин със силна позиция, със собствено влияние в обществото, който да бъде подкрепен от Реформаторския блок и от други политически сили. Защо не и от сили от патриотичната ниша? Тогава наистина да посегнем към второто място и участие на балотаж, където всичко е възможно“, разясни Найден Зеленогорски.

Утре има Изпълнителен съвет на Реформаторския блок и като първа точка ще влезе именно обсъждането на кандидати за президентските избори – дали профилът на кандидата да е партиен или непартиен, допълни реформаторът. Местните избори ни показаха, че непартийните кандидати печелят, заяви Найден Зеленогорски.

„Партийните кандидати могат да разчитат на подкрепата на Реформаторския блок, която подкрепа на този етап се съмнявам, че може да ни доведе до балотаж, а да участваш на Олимпийския принцип, поне за мен не е нормално. Аз имам седем лични битки, пет от тях в моя полза. Ако нямаме единство и подкрепа, трудно ще се справим“, каза още Зеленегорски. В политиката трябва да бъдеш реалист, в противен случай живееш в някакъв ирационален свят, който няма нищо общо с истината, а аз не съм такъв, заяви реформаторът.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...