Акценти
Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Едно гражданско лице начело на МВР би било изключително полезно

Найден Зеленогорски: Едно гражданско лице начело на МВР би било изключително полезно

IMG_7792Найден Зеленогорски

Поемането на поста на вътрешен министър от вицепремиер означава, че има политическа воля започнатите реформи в МВР  да продължат. Това коментира днес на пресконференция в Плевен Найден Зеленогорски, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок, по повод предложението Румяна Бъчварова да заеме мястото на подалия оставка министър на вътрешните работи Веселин Вучков. По думите му, предложената за министър на вътрешните работи  Румяна Бъчварова има нужния капацитет, за да се справи със задачата за управлението на МВР. „Ние винаги сме смятали, че  вътрешният минъстър трябва да има повече гражданско присъствие, а  да не е силовак”, заяви Зеленорски и изрази надежда, че Бъчварова ще  гарантира правата на гражданите. Едно гражданско лице на чело на МВР би било изключително полезно, това е европейската практика, посочи Найден Зеленогорски.

Той подчерта, че главното сега е да има силна политическа воля за реформи в МВР –  административни и структурни. Като акцентира върху намаляване на администрацията в структурите на вътрешното министерство за сметка на увеличаване на полицаите „на терен“. „За съжаление в момента нямаме ефективно функциониращо МВР, което да гарантира сигурността, особено в малките населени места”, категоричен е Найден Зеленогорски, според когото е нужно във всяко малко населено място да има полицай и то постоянно, за да действа превантивно.

Зеленогорски даде отлична оценка на подалия оставка Веселин Вучков, който е стартирал реформите в МВР и те са вървели ускорено. „Вучков сформира много добър, балансиран  екип”, посочи още Зеленогорски и изрази надежда, че Румяна Бъчварова ще го запази.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Само един лумпен би казал това! Какво разбира социоложката от МВР и служби, Зеленогорскиии? Навеждате се пред Бойко , който ви го нахендри слагайки я, а вие гласяхте онова недомислие-Гнома! Газ изпикахте, а? И сега увъртате и му лижете задника-присъщо за вас от РБ! РЕНЕГАТ си и такъв ще си останеш.