Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Докато ГЕРБ и БСП се карат за МВР, хората живеят в страх

Найден Зеленогорски: Докато ГЕРБ и БСП се карат за МВР, хората живеят в страх

Докато ГЕРБ и БСП се карат кой повече е разбил системата за сигурност, хората по селата живеят в постоянен страх дали ще ги оберат, пребият и ще се събудят ли изобщо. Обещаваха реформа, повече полицаи на терен за сметка на администрацията, но сигурността намалява. Вотът на недоверие е към всички. Това заяви пред Дарик радио Найден Зеленогорски, заместник-председател на „Движение България на гражданите“.

България трябва да е сред най-сигурните държави предвид парите, които се дават за това, но очевидно не отиват където трябва, добави той.

В момента се държат, както по времето на комунизма. Хората с увреждания бяха заключени, за да не ги вижда обществото и да се казваше, че проблемите са решени. Това искат и сега, коментира Зеленогорски по повод протеста на майките на деца с увреждания.

Липсва стратегия за развитието на държавата. Когато се прави правителство, знаеш, че имаш 10 много важни стратегически сектора и не може да не ги финансираш, а какво стана – няма пари за децата с увреждания, няма пари за Северозапада, в същото време се дават все повече за здравеопазване и сигурност, а резултатите са никакви, коментира той.

По повод името на Македония Зеленогорски беше категоричен, че трябва да се дадат гаранции, че след години няма да може никой да претендира за български територии. Северна Македония не е добро име за България, за да се защити българският национален интерес, трябва да се гарантира с всички възможни средства, че няма утре някой популист да вземе управлението там и да започне да води териториални спорове.

Патриотите се изгубиха в тази тема. Не трябва да сме тихи наблюдатели, а ясно и категорично да кажем какви гарнации искаме и те да не са в пожелателен вариант, както в договора за добросъседство, а ясни и категорични, добави той.

Зеленогорски беше категоричен, че проектът за АЕЦ Белене не трябва да се възобновява. Това, че техниката е остаряла, районът е сеизмичен, няма яснота за съхранението на отработеното ядрено гориво, са само част от аргументите. Трябва ли като имаш копче да си купиш палто. Имаме площадката, нека се помисли и за други варианти като технологичен парк, паро-газова централа, а не единствено за атомна централа, коментира той.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...