Начало / Политика / Найден Зеленогорски: Готови сме да подкрепим Георг Спартански за следващ мандат

Найден Зеленогорски: Готови сме да подкрепим Георг Спартански за следващ мандат

Оценяваме високо всичко позитивно, което се случва в Плевен. В този смисъл сме доволни, че  подкрепихме кандидатурата на г-н Георг Спартаски за кмет на Плевен. Той е един изключителен кмет, който стъпва на това, което е създадено и го надгражда. Това каза днес пред журналисти в Плевен зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.

„Бихме били искрено щастливи, ако той се кандидатира за следващ мандат. Това е негово лично решение, но ние бихме го подкрепили категорично, ако реши да го направи”, заяви Зеленогорски.

Той, заедно с Христо Таслаков – председател на ДБГ – Плевен, отбелязаха, че има няколко теми, по които не биха искали да премълчават. Едната е закриването на пленера по скулптура, а другата е опита за блокиране, а в последствие намаляване на средствата за провеждане на фестивала на духовите оркестри в Плевен. Надявам се, че следващият Общински съвет ще възстанови пленера по скулптура, който е един от начините за отваряне на Плевен към културата на света, каза Найден Зеленогорски.

Той допълни, че от ДБГ подкрепят финансово провеждането на фестивала на духовите оркестри.

За нас културата на Плевен е изключително постижение и бихме се надявали, че този Общински съвет, както и следващия, ще работят в единство с прекрасните идеи на кмета и администрацията, подчерта Найден Зеленогорски.

Председателят на местната структура на ДБГ – Христо Таслаков, засегна тема, която е особено популярна в социалните мрежи – кастренето на дърветата в Плевен. „В този двоен предизборен период тази тема отново е на дневен ред. Да, напълно е възможно кастренето на дърветата да не е 100% съобразено с дълколетността на дърветата. Но трябва да се знае, че здравето и сигурността на хората е на първо място. Дърво можем да засадим, човешки живот не можем да върнем”, подчерта Таслаков. Що се отнася до съдбата на дървесината от отсечените дървета, той беше категоричен, че всичко се прави прозрачно и по протокол.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...