Начало / Политика / ДБГ: Категорично подкрепяме идеята за възстановяване на военното училище в Долна Митрополия

ДБГ: Категорично подкрепяме идеята за възстановяване на военното училище в Долна Митрополия

От Движение „България на гражданите” категорично подкрепяме идеята за възстановяване на военновъздушното училище в Долна Митрополия и призоваваме на предстоящото гласуване в Народното събрание плевенските депутати, независимо от политическата им принадлежност,  да подкрепят този изключително важен за Плевен и областта проект. Това заяви днес зам.-председателят на ДБГ – Найден Зеленогорски, на пресконференция в Плевен. Той припомни, че още в негов мандат като кмет на Плевен, а после и като председател на парламентарната група на Реформаторския блок в Парламента, е заставал категорично зад необходимостта от възстановяването на военното училище, което би променило много тежестта на област Плевен в икономиката на страната ни.

Валери Илиев от ръководството на ДБГ допълни, че ще пледират и за възстановяване на граждански полети от летището в Долна Митрополия. „Аерогара Плевен съществуваше и беше много полезна за региона. Възстановяването й, заедно с военното училище би дало силен тласък за развитие на региона ни в добра посока”, изтъкна той.

Възстановяването на летището в Долна Митрополия и като гражданско е много важно, за да стане Плевен отворен град, каза Найден Зеленогорски. „Отварянето на Плевен през магистрала „Хемус” и през  гражданско летище ще промени трайно града и региона”, изтъкна Зеленогорски. Той отбеляза, че възстановяването на военновъздушното училище е било усилие на парламентарно представени фракции в няколко поредни Парламента, но постоянно и категорично усилие на плевенската общественост.

Зеленогорски допълни още, че от ДБГ подкрепят модернизацията на българската армия, като подчерта, че българският национален интерес може да бъде реализиран единствено през членство в НАТО и Европейския съюз.

 

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...