Акценти
Начало / Крими / Назначена е тройна автотехническа експертиза по делото за смъртта на Ванина

Назначена е тройна автотехническа експертиза по делото за смъртта на Ванина

Плевенският окръжен съд проведе поредно съдебно заседание по делото за смъртта на 18-годишната Ванина от Плевен, която загина при катастрофа в участъка между ресторант „Караджейката” и ресторант „Двете сърнета”. За смъртта на момичето обвиняема е 18-годишната Симона Динкова от Плевен, която е управлявала автомобила, с който двете момичета катастрофираха на 16 януари 2015 г.

В съдебното заседание, провело се на 1 февруари, е проведен разпит на явилите се свидетели, както е изслушано заключението на вещото лице по назначената съдебна автотехническа експертиза.

Делото е отложено за 23 март, от 10 часа  за провеждане на тройна съдебна автотехническа експертиза, съобщават от пресцентъра на Окръжен съд Плевен.

Обвиняемата Динкова е управлявала лекия автомобил в нарушение на правилата, установени в Закона за движение по пътищата (ЗДвП) – същата е шофирала в населено място със скорост над 69 км/ч. при ограничение на скоростта за населени места – 50 км/час. Колата се е ударила последователно в няколко крайпътни дървета. Вследствие на удара водачът на автомобила и пътуващата на предна дясна седалка – 18-годишната Ванина Трифонова, ученичка от СОУ „Иван Вазов“ в Плевен, са откарани в ЦСМП – Плевен с опасност за живота. По-късно пътничката е починала.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...