Акценти
Начало / Икономика / Назначават 15 човека за почистване и поддръжка на парк „Кайлъка”

Назначават 15 човека за почистване и поддръжка на парк „Кайлъка”

130  човека ще бъдат назначени на работа по Регионалната програма за заетост на област Плевен за 2019 г., която беше одобрена от Комисията по заетост. Финансовите средства на програмата за област Плевен възлизат на 456 758 лв. Срокът за реализация на дейностите е от 01.06.2019 г. до 30.11.2019 г.

 94 от назначените по програмата ще са на пълен работен ден, 28 – на непълен работен ден (4 часа) и 8 човека  ще са на непълен 6.часов работен ден. За реализиране на дейности по почистването и поддръжката на парк „Кайлъка” в Областна администрация – Плевен ще бъдат назначени 15 човека и 1 ще работи в сградата на администрацията.

Разпределението по общините в област Плевен е следното : Община Левски – 7 души, Община Плевен – 15, Община Белене – 10  (на 4 часов работен ден), Община Гулянци – 18 (на 4 часов работен ден), Община Пордим – 6 , Община Долна Митрополия – 7, Община Червен бряг – 17, Община Долни Дъбник – 6, Община Никопол – 11, Община Искър – 9 (един на 8 часа и 8 души на 6 часов работен ден), Община Кнежа – 8 човека.

Целевите групи по Регионалната програма за заетост на област Плевен са безработни младежи до 29 г.,  с подгрупа до 25 г. младежи,  които нито се    обучават, нито са заети; безработни лица над 50-годишна възраст, безработни с ниска или с нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в това число безработни с ниско образование (включително от ромски произход); безработни лица  с трайни увреждания; продължително безработни лица; лица извън работната сила, желаещи да работят, в това число обезкуражени лица.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...