Акценти
Начало / Общество / Назначаването на повторна експертиза отложи дело за смърт на трима на пътя

Назначаването на повторна експертиза отложи дело за смърт на трима на пътя

Състав на Плевенски Окръжен съд отложи делото срещу 49-годишен мъж от село Бреница по обвинение в съпричиняване смъртта на трима и тежки травматични увреждания на други двама души при катастрофа миналото лято.

Инцидентът стана на 14 юли миналата година на разклона за град Искър, село Долни Луковит и Кнежа. Лек автомобил “Ауди” се удари в товарния автомобил “Скания” с прикачено към него ремарке, управляван от Б. Д. В обвинителния акт пише, че мъжът нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост съпричинил смъртта на три лица. След удара предната част на “Ауди”-то беше смачкана и в ламарините бяха заклещени телата на шофьора и возещата се на задната лява седалка пътничка. На място загинаха М. Б. на 20 год., Т. Д. на 37 год., 18-годишната Ц. М. от село Глава пък почина на път за Плевенската Университетска болница. При катастрофата сериозно пострадаха и други двама пътуващи в леката кола.

В проведеното съдебно заседание по делото срещу шофьора на “Скания”-та

е извършен разпит на вещите лица по изготвената комплексна автотехническа – физическа и съдебно-медицинска експертиза. С оглед искането и на двете страни по случая съдът е назначил повторна петорна експертиза.

Делото е отложено за 15 ноември от 10.00 часа.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...