Акценти
Начало / Общество / Наемни цени за ползване на Арт център Плевен и ХГ „Илия Бешков” определиха съветниците

Наемни цени за ползване на Арт център Плевен и ХГ „Илия Бешков” определиха съветниците

След близо час дебати, общинските съветници днес гласуваха промени в Наредба 17, с които определиха наемни цени за ползване на две галерии в Плевен – Арт център и ХГ „Илия Бешков”. Промяната касае въвеждането на наемна цена за ползване залите на двете галерии  за външни мероприятия и обществени изяви от организации и физически лица. Предложението беше внесено от кмета проф. Димитър Стойков след постъпили искания от ръководството на двете галерии.

Основният дебат се завъртя около това как са формирани предложените наемни цени, след който с 21 гласа „за” и 7 „въздаржал се” съветниците приеха предложението.

Наемната цена за ползване на Арт център – Плевен е по 50 лв. на час за първите три, след което цената вече ще е по 25 лв. на час. Съветниците приеха внесената забележка от уредника на Арт център Плевен – Огнян Кузманов, залата да се предоставя както досега безплатно за мероприятия, организирани от представителства на регионалните и общински звена на организации на хора с увреждания, пенсионери, учащи, за събития, провеждани под патронажа на Общинския съвет и Община Плевен, както и за събития от сферата на културата и изкуството.

Съгласно предложението на директора на галерия „Илия Бешков” – Мирослав Минчев, наемът  на главната зала на галерията, която разполага със 100 седящи места, подиум, пияно и роял, за един час ще е 50 лв. Наемът на Камерна зала, която има 50 седящи места – 40 лв. на час, а за час ползване на главното фоайе наемът ще е 30 лв. Събраните от наем средства ще се ползват единствено за откупуване на художествени произведения и така ще се обогатява фонда на галерията, уточнява Минчев.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...