Начало / Здравеопазване / Плевенчани сред най-активните в лятната АНТИСПИН кампания

Плевенчани сред най-активните в лятната АНТИСПИН кампания

Плевенчани са едни от най-активните участници в лятната АНТИСПИН кампания, която започна през август в цялата страна. За това информират от Министерството на Здравеопазването. Общо 2 503 души в цялата страна са се изследвали и са научили своя ХИВ статус от началото на националната лятна АНТИСПИН кампания на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”.
От началото на инициативата най-много тестове за ХИВ са направени в областите Стара Загора (524), София (275), Бургас (236), Варна (200), Велико Търново (183), Пловдив (153) и Плевен (113). В останалите области до момента изследваните за ХИВ са под 100 лица.
АНТИСПИН кампанията се осъществява във всички 28 области чрез медицински екипи в мобилни кабинети, на пригодени за целта терени, в Кабинетите за безплатно и анонимно консултиране и изследване за СПИН (КАБКИС), както и в лабораториите на регионални здравни инспекции.
Консултация по въпросите на ХИВ/СПИН може да се осъществи целогодишно и във всички 19 Кабинети за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН (КАБКИС), разкрити на територията на страната. Информация за тях може да се получи на телефон 0700 130 40.

Припомняме, че следващата дата, на която плевенчани ще имат възможност доброволно и анонимно да се консултират и изследват за ХИВ от мобилните екипа на КАБКИС на РЗИ-Плевен, е 4 септември. Тогава от 10 до 16 часа изследвания ще се правят пред МОЛ „Център”.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...