Акценти
Начало / Икономика / Над 800 кандидати за собствен бизнес с пари от държавата

Над 800 кандидати за собствен бизнес с пари от държавата

Първите 40 плевенчани, които са подали заявления и са преминали  нужното обучение, ще се включат в двудневниконсултации , които ще им помогнат да изготвят свой бизнесплан. Консултациите ще започнат в началото на месец май. В рамките на пет часа  участниците ще се запознаят как се изготвя успешен бизнесплан, който след това да получи положителна оценка и финансиране през Агенцията по заетостта. Това съобщи директорът на Бюрото по труда в Плевен  Недко Лачев.

Общо от община Плевен по „Подкрепа на предприемчивите българи”, която се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, са  подадени 837 заявления, като 591 души са включени в обучения. 324 вече са завършили обучението си.

Недко Лачев обясни, че в най-скоро време се очаква на сайта на Агенцията по заетостта да бъдат публикувани формите, по които трябва да бъдат изготвени бизнесплановете. Той уточни, че предвидената сума за финансирането на одобрена бизнесидея няма да се изплаща накуп, а на етапи. За да се получи финансирането, кандидатът с готов бизнесплан трябва да си открие фирма и от нейно име да поиска финансиране от държавата.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...