Акценти
Начало / Последни новини / Над 80 участници от цялата страна в първия турнир по стрийт фитнес в Плевен

Над 80 участници от цялата страна в първия турнир по стрийт фитнес в Плевен

На 9 август градът ни ще бъде домакин на турнир по стрийт фитнес. Той се организира за първи път в Плевен и е втори за страната, обясни Слави Михайлов, председател на Националното сдружение на сираците в България , което е основен организатор на спортната проява заедно със Сдружение „Рицари без броня” – Плевен.

 Турнирът ще се проведе под егидата на егидата на народния представител от Плевен г-н Владислав Николов и г-н Йордан Грижов – общински съветник в общински съвет Плевен и заместник председател на постоянната комисия „Младежки дейностти, спорт и туризъм“.

Досега участие в спортното състезание са заявили 80 младежи и девойки от София, Монтана, Ловеч, Стара Загора, Ямбол, Велико Търново, Девин и други. Плевен ще бъде представен от двама любители на стрийт фитнеса. Сред участниците ще има много младежи с неравностойно положение и това е една от идеите на турнира – да дадем шанс на тези млади хора за равностойна изява, коментира Слави Михайлов. На пресконференцията в пресклуба на БТА в Плевен той се развълнува до сълзи, когато обясни, че за трима сираци е трябвало да осигурят маратонки с помощта на спонсори, тъй като имали само джапанки.

Освен многото спонсори подкрепа за турнира оказват също Медицински университет в Плевен, които осигуряват настаняването на спортистите от страната, а Спортното училище в Плевен предоставя мобилни уреди и обезопасяващи дюшеци.

Трунирът ще се проведе в три категории – до 17 години, над 17 години и категория за жени, в която са записани вече 7-8 момичета. В тази категория ще се състезава и най-малката участничка в турнира – 10-годишно момиче от София, съобщи Слави Михайлов. За победителите е осигурен сериозен награден фонд, според думите на Михайлов. Предвидени са и малки награди за всички участници – безплатна минерална вода и вафли. Ще има и други изненади, обеща Слави Михайлов, включително за публиката.

Турнирът ще се проведе на изградената преди 4 години площадка за стрийт фитнес в Девети квартал в Плевен. Идеята на организаторите е с този турнир да се привлече вниманието на обществеността и преди всичко на институциите за необходимостта от изграждане на повече подобни съоръжения. „Подкрепям от години инициативите на Сдружението на сираците в България  и с готовност застанах и зад тази тяхна идея, защото Плевен има нужда от изграждане на повече спортни площадки“, каза депутатът Владислав Николов, който е почетен член на сдружението. Той подчерта, че интересът към такива площадки е голям и по-рядко върху тях има посегателства. Надявам се с този турнир да привлечем вниманието на Община Плевен и подкрепата на сегашното ръководство за изграждането на втора такава площадка в парк „Десети декември”, подчерта Николов. Идеята е нейното изграждане да започне през месец октомври тази година и там да бъде създадена Алея на славата на изявени плевенски спортисти.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...