Акценти
Начало / Последни новини / Алея на славата на плевенските спортисти предвиждат да бъде създадена в Плевен

Алея на славата на плевенските спортисти предвиждат да бъде създадена в Плевен

Алея на славата на изавени плевенски спортисти да бъде създадена на новоизграждаща се площадка за стрийт фитнес в Плевен е идеята на две неправителствени организации –  Сдружение „Рицари без броня” и Националното сдружение на сираците в България (НССБ). Това съобщиха на пресконференция днес в пресклуба на БТА в Плевен представители на двете организации.

Новата спортна площадка ще бъде изградена в парк „Десети декември”, обясни Валентин Грижов, председател на „Рицари без броня” – Плевен. За създаването й са необходими около 30 000 лв. Част от средствата ще бъдат осигурени от дарители, между които и почетният член на НССБ – депутатът Владислав Николов. „Очакваме Община Плевен също да подкрепи идеята ни и затова ще подготвим писмено предложение, което ще внесем за обсъждане на заседание на Общинския съвет през месец септември, за отпускане на 7 000 лв. от общинския бюджет за площадката за стрийт фитнес”, обясни общинският съветник Йордан Грижов, който също застава зад идеята.

До момента са събрани 1 000 лв. за новата площадка. Проектът за изграждането й е подготвен безвъзмездно. Изработването на проекта за алеята на славата и остойностяването му тепърва предстои.

На 9 август в Плевен ще се проведе турнир по стрийт фитнес, чиято цел е да популяризира идеята за създаване на още такива площадки в града, за да могат повече млади хора да тренират и да се ангажират със смислени занимания в свободното си време, каза Слави Михайлов, председател на НССБ.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...