Акценти
Начало / Образование / Над 70 участници от цялата страна в Модерното училище по акушерство и гинекология в Плевен

Над 70 участници от цялата страна в Модерното училище по акушерство и гинекология в Плевен

Четвъртото модерно училище по акушерство и гинекология ще се проведе на 22 и 23 април в Телекомуникационен ендоскопски център В Плевен. Младежкият научен форум се организира от Асоциацията на студентите медици в България – клон Плевен (АСМБ-Плевен), съвместно със Студентски съвет при Медицински университет – Плевен, под патронажа на Ректора проф. д-р Славчо Томов.  Той и чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев ще изнесат първите две пленарни лекции при откриване на научната среща.

Регистрираните участниците са общо 76 студенти и специализанти от цялата страна. Основните теми на форума са профилактиката, диагностиката, методите на лечение на заболявания на женската полова система и млечната жлеза, бременност и съпътстващите възможни усложнения, фетална хирургия, както и мултидисциплинарните подходи за свързаните с тях проблеми. Чрез участието си студентите, специализантите, докторантите и младите лекари ще обогатят не само теоретичните си знания, но и практическите си умения на бъдещите лекари – специалисти.

 Събитието тази година ще протече в две основни направления:  теоретично с лекции от водещи специалисти от цялата страна на актуални за акушеро–гинекологичната практика теми и практическо, включващо 4 „работилници“. Практическите сесии са пряко свързани с изграждане на базисни умения в специалността –  демонстрация на клиничен случай на 3D масата за виртуални дисекции, механизми на раждане (водене на нормално раждане на макет), кардио-пулмонална ресусцитация при новородено, шевове в акушерската практика, симулационна операция с ендотренажор на лапароскоп.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...