Начало / Общество / Над 540 безработни в Плевен са получили шанс за работа по програма „Развитие на човешките ресурси”

Над 540 безработни в Плевен са получили шанс за работа по програма „Развитие на човешките ресурси”

541 безработни от община Плевен са започнали работа след проведено обучение по проекти на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съобщи директорът на Бюрото по труда в Плевен Недко Лачев при откриването днес на пътуващата фотоизложба  „С нас те направиха първата крачка и успяха”, организирана от социалното министерство. В момента в действие са два проекта по програмата, които дават шанс за трудова заетост на най-проблемните възрастови групи – младежи до 29 години и безработни над 55 години, информира още Недко Лаков.

Кметът проф. Димитър Стойков подчерта, че общинското ръководство ще използва всички възможности на оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”, за да бъдат разкрити работни места в малките селища на общината. Досега Общината е осигурила работа по програмата на 365 безработни. Има реална възможност да бъдат разкрити още 200-250 места, което ще е голям плюс за икономиката на нашата община, подчерта проф. Стойков.

При откриването на изложбата стана ясно, че всички 11 общини в Плевенска област са се включили в проекта „Подкрепа за достоен живот”  по ОП „Развитие на човешките ресурси”, който е насочен към осигуряване на личен асистент за хора с увреждания, като  интересът към проекта е много голям и в момента има над 600 чакащи.

Пътуващата изложба, която ще остане и утре на пл. „Възраждане”, е част от информационната кампания на Министерството на труда и социалната политика, чиято цел е да популяризира възможностите на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Във фотоси са представени малка част от историите на повече от 650-те хиляди българи, които вече са се възползвали от оперативната програма. Всеки, който се интересува от възможностите, които предлага оперативната програма,  може да разговаря директно с експерти на програмата и да се запознае с процедурите, които предстои да се обявят.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...