Акценти
Начало / Общество / Над 500 подписа събраха родители, настояващи за детска площадка в „Дружба“

Над 500 подписа събраха родители, настояващи за детска площадка в „Дружба“

Над 500 подписа са събрали родители от „Дружба“ за изграждането на детска площадка в квартала. Днес в пресклуба на БТА родители, представители на Инициативен комитет, представиха пред журналисти подписката и поясниха какви са техните искания. В срещата с медиите се включиха председателите на Комитета Венера Стефанова и Любимка Димитрова и неговите представители Хрисимира и Мария. Те обясниха, че в „Дружба“ – 3, където живеят, няма никакви условия за игра на децата. Любимка, която има 10-годишно дете, разказа за случай, в който й се наложило да посети Детска педагогическа стая, тъй като детето й играело на покрива на гараж. Собственикът на гаража подал жалба и така се стигнало до разходката до полицията. Тъй като няма изградени площадки в квартала, нито пък игрища, децата масово играят пред гаражите и върху тях. Родителите обясниха, че в целия квартал има само една детска площадка, която е по-голяма и може да се ползва от деца на различна възраст. „Защо в други квартали може да има толкова детски площадки, а в нашия няма?“, попитаха от Комитета, визирайки площадките в квартал „Сторгозия“. Именно затова от блоковете 331, 332, 333, 334 и 335 в „Дружба“ се организират и започват да събират подписи.
В подкрепа на майките на срещата присъстваше и Стефан Бурджев, областен председател на Младежкото обединение на БСП – Плевен. Той категорично подчерта, че не желае инициативата да се обвързва по никакъв начин партийно и се е включил като гражданин в подетата подписка. Бурджев допълни, че никой не очаква да започне едва ли не веднага изграждането на такава площадка. Всички са наясно, че бюджетът вече е разпределен за тази година. Трябва да се намери и подходящ терен за целта. Идеята е да се има в дългосрочен план предвид обособяването на площадка, където децата ще могат да играят в безопасност.

комитет детска площадка

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...

2 коментари

  1. Шест басейна ще работят това лято в Плевен
    1.Защо не работи басейна в Кайлъка няколко години?
    2.Защо се затвори басейна в ж.к.ДРУЖБА “ от преди около 10 години ?
    3,Защо не работи басейна в кокплекс“РАЙ“от няколко години?

    До : Антоанета Костова ,считам ,че не се изчерпва темата за басейните в Плевен с това съобщение,моля отворете темата за басейните в Плевен.