Акценти
Начало / Общество / Над 5 700 автомобила са проверени в Плевенско в акция „Зима”

Над 5 700 автомобила са проверени в Плевенско в акция „Зима”

Служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен,  са проверили 5726 моторни превозни средства в рамките на акция „Зима”, която се проведе от 1 ноември до 30 ноември. За установени нарушения са съставили 387 акта и 864 фиша. Данните съобщи началникът на сектор „Пътна полиция” главен инспектор Ивайло Иванов.

В рамките на акцията са съставени 3 акта и издадени 51 фиша на пешеходци за неправилно пресичане. На водачи, отнемащи предимство на пешеходци, са съставени 10 акта по Закона за движение по пътищата.  Издадени са и 24 фиша на собственици на каруци, навлезли в пределите на града. На товарни автомобили са съставени 5 акта за износени гуми, като един акт е за разкъсани гуми, отбеляза главен инспектор Иванов.  За технически неизправни МПС са съставени 35 фиша и 52 акта. Издадени заповеди за прилагане на принудителни административни мерки /ЗППАМ/ по чл. 171, т.2 буква „а“ от ЗДвП – 35 броя за техническа неизправност до отстраняване на неизправността. На Областно пътно управление са съставени два акта по чл.167, ал.1 от ЗДвП. Само през месец ноември са настъпили общо 92 ПТП на територията на ОДМВР – Плевен, от които 12 тежки, с петима загинали и 15 ранени граждани.

На територията на община Плевен от служители на сектора са съставили 6122 акта и 32320 фиша за нарушение на закона и правилата за движение по пътищата от началото на годината до момента. За неправилно паркиране в община Плевен са съставени 900 фиша.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...